Snabblån som alternativ

Bra lån – utan säkerhet

Det har sagts många gånger; Att låna pengar innebär oftast att en produkt eller tjänst blir dyrare, än att köpa kontant. Avgifter och räntor gör att det kan tillkomma många 100-lappar på det du ska köpa.

Men med ett bra lån som uppfyller kraven för en seriös aktör, kan det vara en bra lösning. För det kan vara så att ibland har man faktiskt inget val. Något behöver införskaffas och pengarna är tillfälligt slut. Eller också är det helt enkelt för mycket pengar att lägga ut på en och samma gång, och det blir mildare för plånboken att dela upp betalningen. Pengarna ska ju räcka till många saker under en månad. Då kan ett bra lån på internet, ett s.k. snabblån, vara ett bra alternativ.

När du tar ett snabblån behöver du INTE kontakta din vanliga bank. Du får istället pengarna direkt från respektive låneföretag. Att ta denna typ av lån kan därför också vara ett bra sätt att komma tillrätta med andra smålån och på så sätt få ned priset och räntekostnaderna. Det blir mindre pengar att lägga på lånen varje månad.

Bra lån – istället för banklån och privatlån

När du tagit beslut att låna pengar, är det dock viktigt att se till att du får bästa möjliga förutsättningar för att betala tillbaka det belopp som du har lånat. Bankerna ägnar sig inte åt välgörenhet, så det bör inte du göra heller. Välj därför det ställe där du får den lägsta effektiva räntan.

Det finns idag en mängd olika företag som lånar ut större eller mindre summor till dig och vill ha mer eller mindre för denna tjänst. De bolag som du ansöker om lån hos bör uppfylla dessa kriterier:

  • Har låg ränta jämfört med andra låneformer
  • Erbjuder s.k. blancolån (dvs lån utan säkerhet)
  • Bestäm själv hur lång återbetalningstid du vill ha
  • Räkna enkelt ut hur stort månadsbeloppet blir på deras hemsida
  • Du får besked direkt när du ansöker via webben

 

 

Ansök om lån

 

Exempel snabblån (Slantar.nu):
Du lånar 20 000 kr i 2 år (24 inbetalningar). Nominell fast årsränta: 25%, effektiv årsränta 28,07% (uppl.avgift 0 kr, uttags- och aviavgift 0 kr). Totalt att återbetala 25 608 kr varav 5 608 kr ränta

Exempel kontokredit (Pluskan.se):
Kontokredit med flexibel återbetalning. Inga avgifter och fast årsränta på 24 %. Vid ett lån på 15 000 kr betalar du i snitt 531 kr/månad under 40 månader (totalt belopp är 21 231 kr). Effektiv ränta 26,82 %.