Låna utan UC

Ett schysst lån utan UC

Det ska vara enkelt att låna pengar, lätt att förstå vad det kostar och tydligt vad du betalar för. Därför är det viktigt att välja rätt långivare. Hos oss hittar du ansvarsfulla företag med rimliga villkor.

Läs vidare, så ska vi förklara hur saker och ting hänger ihop.

Lån utan UC

De som lånar ut pengar vill förstås gärna veta att du som lånar kan betala tillbaka som överenskommet. Därför görs en kreditupplysning på dig när du ansöker om lån. Det är deras sätt att kolla att du inte lånar mer än du klarar av. Men det här med kreditupplysningar är lurigt. För det kan faktiskt vara så, att bara det faktum att någon har kollat dig på UC kan göra att du får svårt att låna pengar någon annanstans.

De flesta lånegivare av snabblån använder sig inte av UC, utan kollar upp din kreditvärdighet med andra verktyg. Ofta är det företaget Bisnode eller Creditsafe som anlitas. Poängen  att upplysningarna då inte syns hos UC. Därför påverkar din låneansökan inte dina chanser att få lån på annat håll. Och det kan ju vara skönt att veta.

Vi tycker att även korta små lån ska vara schyssta. Ansöker du om ett konto hos någon av våra långivare så görs en kreditkontroll. Det är lika mycket för din skull som för vår. Skulle kreditkontrollen visa att du kan hamna i svårigheter så avslås din ansökan.

Inga avgifter och vettig ränta

De flesta av våra långivare tar inte ut några uppläggningsavgifter eller fakturavgifter – och inga andra avgifter heller. Du betalar av på ditt lån och betalar din ränta, det är allt. På så sätt blir det enkelt att veta hur mycket ditt lån kommer att kosta dig.

För kostar, det gör det förstås. Mindre snabblån har högre ränta än till exempel bostadslån. Det beror på några olika saker. Den viktigaste är att det inte finns någon säkerhet. Lånar du till en bostad pantsätter du den och skulle banken inte få sina pengar, ja då kan de ta bostaden istället.

Men vid blancolån finns ingen säkerhet, så långivarens risk är högre – och det är den du betalar för. Och eftersom det kostar lika mycket att administrera ett litet lån som ett stort är räntesatserna oftast lite högre på små lån. Men ett lån hos oss kostar mindre än på en del andra håll, så sitter du på dyrare krediter kan det vara en bra idé att betala tillbaka dem med hjälp av ett lån från oss.

 

Ansök om lån

 

Exempel snabblån (Slantar.nu):
Du lånar 20 000 kr i 2 år (24 inbetalningar). Nominell fast årsränta: 25%, effektiv årsränta 28,07% (uppl.avgift 0 kr, uttags- och aviavgift 0 kr). Totalt att återbetala 25 608 kr varav 5 608 kr ränta

Exempel kontokredit (Pluskan.se):
Kontokredit med flexibel återbetalning. Inga avgifter och fast årsränta på 24 %. Vid ett lån på 15 000 kr betalar du i snitt 531 kr/månad under 40 månader (totalt belopp är 21 231 kr). Effektiv ränta 26,82 %.