Bästa snabblånen

På Bankish.se har vi samlat de bästa snabblånen 

Det finns många aktörer på marknaden för snabblån eller lån utan säkerhet idag. Vi har sammanställt de företag som uppfyller villkoren som seriösa genom att ha gedigen kreditprocess, identifiering genom BankID och tydliga villkor. Här kommer några tips som kan vara bra att tänka på innan du ansöker om ett snabblån. 

Räntor och kostnader med snabblån

Uppmärksamma alltid de olika avgifter som tillkommer på lånet du tänkt söka. Hos många av företagen tillkommer aviavgifter och en uppläggningsavgift. För er bekvämlighet så finns dessa kostnader med i vår jämförelse under låneinformation. Eftersom bankish listar de bästa smslånen på den svenska marknaden har du större möjlighet att få den förmånligaste räntan på ditt lån.

Ju lägre ränta desto billigare lån. Därför bör du lägga lite extra tid på jämförelsen innan du bestämmer dig för vilket lån du ska ansöka om.

 Kreditkonto istället för SMS-lån?

Senaste åren har det blivit allt vanligare att kreditgivare erbjuder ett lån i form av ett kreditkonto. Det innebär ett snabblån med valfri återbetalningstid och möjlighet att låna pengarna igen. Det fungerar som ett vanligt kreditkort där du har en kredit tillgänglig, när du behöver låna pengar gör du ett uttag och från den dagen börjar räntan att ticka. Ett bra exempel är pluskan.se, som både har en låg ränta och månadskostnad

Det som förr alltså alltid benämndes snabblån eller SMS-lån är idag ofta ett kreditlån istället. Det finns flera fördelar med det och de viktigaste punkterna är att den effektiva räntan är lägre och du väljer själv när du vill betala tillbaka ditt lån. En viktig detalj skall man dock ha klart för sig. Väljer man en lång återbetalningstid på sin kredit kommer totalkostnad och ränta bli väldigt hög, vi rekommenderar istället ett traditionellt snabblån som tex slantar.nu.

 Konsumentskydd vid snabblån

Som konsument skyddas du av konsumentkreditlagen. Lagen skyddar dig bland annat för att du ska få rätt information av företag och vara helt införstådd med ditt åtagande.

Företag måste alltid visa sina uppgifter så som företagsnamn, organisationsnummer och kontaktadress. Det måste finnas skriftliga avtal där du som konsument är införstådd vad du åtar dig. Avtalen kan även vara elektroniska och ska signeras med säker utrustning avsedd för digital signering. En kreditupplysning måste alltid göras även när ett befintligt lånebelopp ska höjas för att säkerställa att du har de ekonomiska förutsättningar som krävs för att kunna betala lånet.
Skulle du få avslag på din kreditprövning måste kreditgivaren uppge på vilka grunder avslaget har gjorts.

 

Ansök om lån

 

Exempel snabblån (Slantar.nu):
Du lånar 20 000 kr i 2 år (24 inbetalningar). Nominell fast årsränta: 25%, effektiv årsränta 28,07% (uppl.avgift 0 kr, uttags- och aviavgift 0 kr). Totalt att återbetala 25 608 kr varav 5 608 kr ränta

Exempel kontokredit (Pluskan.se):
Kontokredit med flexibel återbetalning. Inga avgifter och fast årsränta på 24 %. Vid ett lån på 15 000 kr betalar du i snitt 531 kr/månad under 40 månader (totalt belopp är 21 231 kr). Effektiv ränta 26,82 %.